Geen producten (0)

HAAL ITALIË IN HUIS MET DE DIEPVRIESPRODUCTEN VAN GLORIOSO

HAAL ITALIË IN HUIS MET DE DIEPVRIESPRODUCTEN VAN GLORIOSO

Dit artikel is geschreven door blogster Fabienne van Doornmalen.

Volg haar op:

Facebook

Instagram

 

Ik ontvang regelmatig leuke berichten in mijn e-mail of via Facebook en Instagram. De meeste zijn vragen van lezers maar soms zit er ook een leuk voorstel tussen van een restaurant, winkel of glutenvrij merk. Van de volgende vraag deed ik een klein vreugdedansje: of ik wilde proeven van de glutenvrije Italiaanse bollen, brioches, pasta en pizza van Glorioso. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Natuurlijk wil ik dat!

 De producten van Glorioso die ik mocht proeven | Glutenvrij in Utrecht

Dit mocht ik allemaal proeven!

Over Glorioso

Glorioso heeft een lijn van glutenvrije Italiaanse specialiteiten. Authentiek, vers, en bereid volgens strenge richtlijnen en daarmee geschikt zijn voor mensen met coeliakie. De dochter van de CEO van het bedrijf heeft zelf ook coeliakie, voor hem de trigger om deze lijn op de markt te brengen.

Alles is van hoge kwaliteit en dat proef je. Ze hebben een eigen research & development team dat niet absoluut stil zit, maar continue bezig is met het verbeteren en uitbreiden van hun producten.

Glutenvrije pizza, pasta, broodjes en meer

De glutenvrije lijn van Glorioso bestaat uit ruim 70 producten. Een greep uit het assortiment:

  • Pizza – o.a. Margherita, Funghi en Vegetariana
  • Kant en klare pastaschotels – o.a. lasagne, penne en fusili
  • Afbakbroodjes – o.a. witte bolletjes (met of zonder sesamzaadjes), focaccia, croissants en brioches.
  • Italiaanse borrelhapjes – o.a. involtini en arancini, maar ook kipnuggets
  • Gepaneerde runder- en kipschnitzels
  • Cordon bleus met diverse soorten vullingen

Zoals ik eerder schreef mocht ik uit deze lijn een aantal dingen proeven. Wat nu volgt is een fotoverslag.

Pizza vegetariana

Ik mocht de pizza Margherita en Vegetariana proeven. Hoewel ik beiden verrukkelijk vond smaken, was de Vegetariana favoriet! Ik was heel erg blij met verassende combinatie van gegrilde paprika, courgette en aubergine. De tomatensaus was lekker zoet en de bodem (die van de Margherita ook) krokant zoals het hoort!

Een groot verschil vond ik zelf, in kwaliteit tussen de bodem van deze pizza’s en bijvoorbeeld de van de diepvriespizza’s van Schär (alhoewel ik die ook met veel plezier eet). Je proeft echt dat deze bodems vers zijn. Ze zouden zo door kunnen gaan voor een nieuwgebakken pizza uit de houtoven.

De pizza vegetariana van Glorioso | Glutenvrij in Utrecht

Heerlijke combinatie van gegrilde groenten op de pizza Vegetariana

Penne ragù alla Siciliana

De glutenvrije pasta die ik mocht proeven was de penne ragù alla Siciliana: een saus op basis van vlees, tomaat en wortel. De smaak vond ik lekker vol en zoet. De textuur van de pasta vond ik ietsje minder: ik ben gewend om mijn pasta al dente te eten en deze vond ik net iets te zacht.

Hij komt in een kant en klare verpakking. Je hoeft hem alleen de magnetron te schuiven en klaar is kees. 


De penne bolognese van Glorioso

Witte bolletjes

Geloven jullie mij als ik zeg dat dit de lekkerste glutenvrije bolletjes zijn die ik tot op heden heb geproefd? Mijn vriend eet regelmatig ‘echt’ brood en zelfs hij was mega enthousiast.

Ze komen in twee varianten: wit en met sesamzaadjes. Je bakt hem kort af in de oven en krijgt er perfect broodje voor terug: krokant van buiten, zacht en stomend van binnen. Ik wilde bijna een filmpje maken om het geluid vast te leggen als ik er met mijn mes doorheen sneed, en te laten zien hoe hoe luchtig de binnenkant was als ik er met mijn vinger op drukte. Dat filmpje heb ik niet gemaakt, dus jullie moeten mij maar geloven op mijn woord.

Eén broodje is trouwens meer dan genoeg, want ze zijn enorm vullend.

De witte bollen van Glorioso | Glutenvrij in Utrecht

Wit bolletje van Glorioso voor het zondagochtend ontbijt 

De arancini (risotto balletjes) en brioches liggen nog in de vriezer, dus een verslag van hoe die in de smaak vallen houden jullie nog tegoed.

Waar te koop?

Nu vraag je je vast af: waar zijn de glutenvrije diepvriesproducten van Glorioso te koop? In op www.italianmarket,nl

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van glutenvrije cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Linkedin Twitter